Kennismaken met de nieuwe wijkwethouder

Foto: Bas van Setten
Wethouden Susanne Schilderman op bezoek in Wittevrouwen

Sinds juni 2022 hebben Wittevrouwen en Zeeheldenbuurt een nieuwe wijkwethouder: Susanne Schilderman. Als wethouder is ze verantwoordelijk voor Financiën, Economische Zaken, Circulaire Economie, Openbare Ruimte, Markten en Havens en de ontwikkeling van Science Park. En dus voor de wijk Noordoost. Tijd voor een korte kennismaking.

Zelf woont Susanne Schilderman in Zuidwest Utrecht, aan het Merwedekanaal. Met Noordoost vindt ze dat ze de allerleukste wijk heeft gekregen. “Ik doe mijn best om veel in de wijk te zijn”, zegt zij. “Zo heb ik onlangs nog een ronde door de wijk gemaakt.’’ Wat haar opvalt, is dat er veel initiatieven uit beide wijken komen. “Veel mensen voelen zich echt betrokken bij hun wijk. Ze vragen of een parkeerplaats in de straat vergroend kan worden en je ziet veel geveltuintjes. Er wordt van alles georganiseerd, bijvoorbeeld voor Burendag.”

Welke zaken spelen er in beide wijken?

“In de Zeeheldenbuurt zijn dat grootschalige projecten als de verbouwing van het Ooglijdersgasthuis die zojuist is afgerond, en het Waterproofproject. Wittevrouwen is een heel geliefde wijk met veel aantrekkingskracht, ondanks dat het een heel dichtbevolkte wijk is. De huizen staan er mooi bij, de wijk ligt prachtig bij het Griftpark en ook dicht bij de polder en de binnenstad.”

Toch zijn er ook grote opgaven voor de wijken. ‘’We kunnen er niet omheen dat het warmer wordt en ook dat het meer regent, dus ook voor Wittevrouwen werken we aan duurzaamheid en energie.”

De wethouder wil ook de komende tijd veel op bezoek gaan in de wijk. “Ik word al vaak uitgenodigd, maar blijf dat vooral ook doen. Ik heb zeker nog ruimte in mijn agenda voor meer uitnodigingen.”

Wie wil kennismaken met Susanne Schilderman, of een vraag heeft of een initiatief, kan ook terecht op haar maandelijkse spreekuur op het wijkbureau. Aanmelden kan door te bellen naar 14 030 of door te mailen naar noordoost@utrecht.nl.
Wijkbureau Noordoost, F.C. Dondersstraat 1