Praktijk voor Conditieverbetering gaat sluiten

Geert Mulder gaat zich echt niet vervelen
Foto: Eric Westzaan

Ik moet aan krachttraining gaan doen, dacht Geert Mulder toen hij 34 jaar geleden veertig meter boven de grond aan de rotsen hing en zich niet verder kon optrekken. Hij was met een vriend aan het klimmen bij Sy in de Ardennen en vond zijn conditie maar matig. Gelukkig had die vriend een halterbankje en kon hij daar beginnen met oefenen.

Al snel kreeg hij aardigheid in de training en op aangeven van zijn vrouw kocht hij zelf de nodige apparatuur. Zijn zolder werd een zoete inval voor klimvrienden die er graag kwamen werken aan hun conditie. Maar toen de zoldervloer begon door te buigen vanwege het gewicht van alle spullen moest er iets gebeuren… Geert huurde de ruimte aan Poortstraat 94 en begon de Praktijk voor Conditieverbetering.

De basis van de klandizie bestond uit klimvrienden, maar via een folder en daarna mond-tot-mondreclame ontstond een grote vaste groep mensen die graag komt trainen in de huiselijke sfeer van de kleine sportruimte, zonder harde muziek en opgepompte lijven. “Als iedereen lekker aan het werk is gezet, pak ik regelmatig de gitaar erbij. Met Sinterklaas en kerst gaan mensen soms zelfs spontaan meezingen!” Geert is zelf fysiotherapeut en kreeg al snel van huisartsen en andere fysiotherapeuten mensen doorgestuurd om te herstellen na blessures of behandelingen, of om fitter te worden onder zijn deskundige begeleiding. Zo is het klantenbestand door de jaren heen verder en meegegroeid.

Recent is het pand aan de Poortstraat verkocht en Geert had de keuze om óf fors meer huur te gaan betalen óf te stoppen. “Gezien de onzekere tijden – corona kan zó weer de kop opsteken – is het maar de vraag of ik die hogere huur nog terugverdien. Ik sta een jaar voor mijn pensioengerechtigde leeftijd. Daarom heb ik ervoor gekozen om te stoppen.” Eind juni sluit de deur van de Praktijk. Wel gaat Geert nog door met zijn buitenactiviteiten, waaronder de groep die buiten is gaan sporten tijdens de lockdown. En verder gaat hij zich echt niet vervelen: “Ik heb genoeg te doen voor nog wel drie levens!”