Wittevrouwen

Geschreven door Jette Salden

Wittevrouwen is een leuke buurt. Ik fiets er ook vaak doorheen. En dan valt het mij vaak op dat ik rommel op de grond zie liggen. En ik zie ook vaak bij een bankje rommel liggen. Maar bij een bankje staat ook bijna altijd een prullenbak. En als ik dan rommel bij de prullenbak zie dan snap ik niet waarom je het niet gewoon even in de prullenbak kan gooien. En ik zag laatst ook rommel op het schoolplein liggen en dan snap ik niet waarom je het dan op het schoolplein gooit. Daar spelen ook veel kinderen en prullenbakken zijn juist ervoor gemaakt dat je je rommel er juist in kan gooien. Want? Dieren die kunnen er aan dood gaan. Want? Als een vogeltje in een blikje vast komt te zitten dan kan hij er niet meer uit. En dan kan hij niet meer vliegen. Maar? Als je aan eten wilt komen dan moet je wel kunnen vliegen. En als je dan niet meer kunt vliegen dan gaan ze helaas dood. Dus ik zou het superfijn vinden als er wat minder troep in de wijk zou zijn. En mijn moeder heeft aan de gemeente ook zulke knijpers aangevraagd. Om rommel mee op te rapen. Dus als meer mensen zulke knijpers bij de gemeente zouden aanvragen?  En dan de wijk er mee zouden opruimen? Dan zou de wijk er ook een stuk schoner uit zou zien.