Weg uit Wittevrouwen

Geschreven door Jasmine van Soest

Er was eens een meisje, ze woonde in Wittevrouwen, ze had het heel leuk met haar vriendinnen! Ze gaat over drie maanden naar haar nieuwe huis, want ze gaat verhuizen. Ze gaat over vijf maanden naar haar nieuwe school. Ze vindt het best wel spannend, maar ze houdt ook wel van wat nieuws uitproberen. Ze is benieuwd welke werkmethodes de nieuwe school heeft. Ze heeft gehoord dat de school een continurooster heeft, dus dat betekent dat de school elke dag om 14:15 uit is ook op woensdag. En iedereen moet waarschijnlijk op school lunchen, dat vindt ze niet heel leuk, want ze had erop verheugd om zelf naar haar nieuwe huis te lopen vanaf de school, maar dat kan dan helaas niet. Maar gelukkig is het nog niet zo ver! Ze denkt wel alvast aan haar nieuwe kamer, hoe ze die wil inrichten. Ze wil graag: led lights, een bureau, een nieuw bed, maar stiekem heeft ze al gehoord dat ze die sowieso krijgt voor haar verjaardag! De volgende dag gaat ze weer naar school, vandaag heeft ze haar spreekbeurt over de dolfijn! Aan het einde van de dag gaat ze met haar vriendinnen afspreken, ze gaat naar het Griftpark. Ze gaat in de avond bij Roberto een ijsje halen. De volgende dag is het al vrijdag. Dat is haar lievelingsdag, omdat ze dan aan het eind van de middag lekker weekend heeft. Ze mag in het weekend vaak wel wat later naar bed. Dat vindt ze leuk. Dan kan ze nog gezellig een programma kijken met haar ouders. Meestal wanneer haar ouders een tijd afspreken hoe laat ze naar bed moet dan vindt ze het niet leuk om naar bed te gaan, want dan vindt ze het juist zo leuk en dan moet ze al naar bed. Daarom probeert ze steeds te doen alsof ze de tijd niet door heeft. En dan mag ze niet bewegen anders merken haar ouders dat ze er nog is en dan denken ze van: nu moet ze echt naar bed. Ze wordt dan vaak boos! Maar ze moet vaak dan toch. Gelukkig is het morgen zondag. Dan kan ze lekker uitslapen en de hele dag haar onesie/chillpak aan. Ze gaat wel naar buiten in de middag en met haar buurmeisjes/jongens spelen! De volgende dag is er weer school. Ze heeft een rekentoets. Ze is een beetje zenuwachtig, maar de meester zegt dat dat niet hoeft. Dus dat stelt haar gerust. Wanneer ze klaar is met de toets gaat ze bekijken hoeveel foutjes ze heeft. En………….. JAAAAAA!!!!!! roept ze door de klas. Ze heeft nul foutjes! Ze heeft nu al zin in de volgende dag.