Dichtbij en gastvrij

Sinan en Gülay houden ervan hun klanten hartelijk te ontvangen.
Foto: Eric Westzaan

Twee dames die de winkel binnenstappen merken op dat de muziek hier altijd zo goed is. Sinan Camlibel begroet hen hartelijk, hij herkent zijn vaste klanten en maakt een praatje. Zo gaat het hier, in Winkel Dichtbij aan de Jan van Galenstraat.

De buurtwinkel opende op 1 augustus en loopt als een trein. Het oorspronkelijke idee was dat Gülay Aslan, Sinans vrouw, de winkel zou runnen, maar Sinan heeft inmiddels zijn baan opgezegd om haar te helpen. Het stel is ondernemend: Gülay werkte dertig jaar in de reisbranche en had zestien jaar haar eigen reisbureau. Sinan zou je kunnen herkennen: hij werkte in verschillende horecazaken in Utrecht. Voor Gülay was het tijd voor wat anders. Ze wonen in de buurt en dit pand kwam vrij, zo kon de onderneemster hier een winkel starten. Een perfecte zet, want sinds de Spar in 2008 vertrok, mist de wijk een winkel als deze. Service, gastvrijheid en onderscheidend-zijn vinden de twee het belangrijkst. Maar ook het sociale aspect ligt hen na aan het hart: allebei maken ze graag een praatje met de klant.

Sinan vertelt dat hij in eerste instantie – naast zijn toenmalige horecabaan – vooral de inkoop deed: hij vindt het een uitdaging om op zoek te gaan naar de beste producten tegen de beste prijs. Mocht een klant een product vragen dat ontbreekt in het assortiment, dan gaat hij ernaar op zoek. Het moet wel van goede kwaliteit zijn. En dat proef je! Het verse brood komt van de beste bakker uit de provincie en de baklava is hemels.

Gülay is vanaf het begin het gezicht van de winkel, een echte gastvrouw en zeer klantgericht. Daarnaast doet zij de administratie. Vanwege de drukte besloot Sinan er fulltime bij te komen; inmiddels staat hij ook bijna elke dag in de winkel. Dat de winkel én de eigenaars in de wijk erg gewaardeerd worden bewijst de drukte. Iedereen wordt even hartelijk ontvangen en geholpen. Ondanks het kleine formaat van de winkel vind je er al je dagelijkse boodschappen zoals verse groenten en fruit, brood, zuivel maar ook huishoudelijke artikelen, heerlijke tapas én complete maaltijden.