Ontspannende massage in rustgevende sfeer: Five City Spa

De ontvangstruimte van Five City Spa in de Obrechtstraat straalt rust uit. Foto: Eric Westzaan
De ontvangstruimte van Five City Spa in de Obrechtstraat straalt rust uit. Foto: Eric Westzaan

Op hun buitenlandse reizen viel het Eveline Melcherts en haar partner op hoe gewoon massages daar zijn. Met Five City Spa wilden zij een plek maken die breekt met alle vooroordelen over massage. Een frisse, transparante plek moest het zijn. En laagdrempelig, waar mensen tegen een schappelijke prijs kunnen ontspannen onder de handen van ervaren masseurs.

Tekst: Hanneke Prins

Die opzet heeft succes. Vanaf de opening in augustus 2014 tot nu groeide het bestand van masseurs van vijf naar twintig. En eind 2015 opent zelfs een tweede filiaal in Utrecht. “We liften mee op de golf van meer aandacht voor gezond eten en bewegen,” zegt Eveline. “En in de Obrechtstraat, waar we sinds twee jaar ook met veel plezier wonen, vonden we de perfecte plek om ons idee te realiseren. We hebben het warm en comfortabel gemaakt met rustige kleuren en natuurlijke materialen als hout.”

ALLE ZINTUIGEN AAN BOD

Als ik me meld voor een massage van hoofd, nek en schouders, word ik vriendelijk ontvangen door Eveline in de fraaie, rust uitstralende ontvangstruimte van de spa. Op een intakeformulier kan ik precies aangeven waar mijn voorkeuren liggen: stevige, middelmatige of milde massage. Maar ook welke muziek ik wil horen en wat de geur van de massageolie moet zijn. Zelfs de smaak van de thee die ik na afloop krijg aangeboden is naar keuze. Alle zintuigen komen aan bod in deze spa. Vandaar de naam: Five. Als ik mezelf eindelijk weer overeind heb gehesen na een ultiem ontspannen massage onder de vaardige handen van Annemarie, voel ik me als herboren.

“De masseurs zijn getraind door Julien Patterson, een zeer ervaren masseur, om ervoor te zorgen dat de massages gelijk zijn en het niet uitmaakt door wie je gemasseerd wordt bij Five,”aldus de eigenaresse. Gekozen kan worden uit verschillende soorten lichaamsmassages (ook met z’n tweeën), zwangerschapsmassage, en gezichts-, voet- en handmassage. “Naast vrouwen die gewoon lekker willen ontspannen, zien we hier aardig wat zwangere en pas bevallen vrouwen. Maar we hebben ook heel wat mannelijke gasten.” Five is ook ’s avonds en in het weekend open.