Thuisloze jongeren presenteren hun talenten

Kom naar de projectpresentatie van en door thuisloze jongeren in jeugdtheaterhuis de Berenkuil (Biltstraat 166 te Utrecht) op vrijdag 16 Januari 2015 om 19.00 uur. Wees welkom! Ontmoet je stadsgenoten en juich jongeren talent en daadkracht toe.

 

Stichting In Beeld heeft de afgelopen week het vrijplaats project ‘zichtbaar samen’ uitgevoerd. Het project geeft thuisloze jongeren van stichting Singelzicht (opvang voor zwerfjongeren) de kans hun talenten te ontwikkelen in de meest creatieve zin. Door middel van creatieve workshops, gegeven door professionals, werken de jongeren toe naar een eindpresentatie. Dit kan een zang-, dans- of een ander creatief optreden zijn.  De plek nodigt uit om de jongeren een stap vooruit te laten zetten en daarbij wordt door Saskia Bok en Kim Arntzen (de initiatiefnemers) net dat ene duwtje in de juiste richting gegeven. Aan de jongeren wordt binnen het project gepaste ondersteuning geboden en ze gaan samen met Saskia en Kim op zoek naar hun eigen motivatie. Op die manier activeert de jongere zichzelf waardoor de succeservaring beklijft en het zelfvertrouwen groeit. Het doel van dit project is het vergroten van het zelfbewustzijn en om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Daarbij wordt het netwerk van de jongeren uitgebreid en wordt talent verder ontwikkeld. Het vorige project ‘Zichtbaar jezelf’ heeft jongeren in contact gebracht met professionals die hen naast een onvergetelijke positieve ervaring ook een opstap gaven om vooruit te komen met hun talent.

De stichting In Beeld zet zich in om risicojongeren en andere kwetsbare groepen in de samenleving, die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt, voor te bereiden  op participatie in onze samenleving.