An Apple a Day

 

De beide ondernemers in de deuropening van hun conceptstore Foto: Eric Westzaan
De beide ondernemers in de deuropening van hun conceptstore Foto: Eric Westzaan

Op weg van de supermarkt naar huis fiets ik er vaak langs: An Apple a Day. Een licht pand aan de Obrechtstraat, met fraaie bank, ouderwets klimrek en mooie kunstbloemen voor de deur. En steeds vraag ik me af wat dat mooie gebouw herbergt. Tijd om eens op onderzoek uit te gaan.

Door Hanneke Prins

Kruisbestuiving

Een kinderoefentherapeut en een vormgeefster die hun kwaliteiten bundelen. Het lijkt niet voor de hand te liggen, maar levert wel wat moois op. Geerte Stoelers (38) en Annemarie van den Eerenbeemt (46), ondernemers en beiden moeder van drie, bedachten een conceptstore waarin aanbod van mooi vormgegeven, duurzame kinderkleding en -speelgoed wordt gecombineerd met kinderoefentherapie. In de ruimte organiseren ze ook cursussen, workshops en kinderfeestjes.

Geerte: “Ik heb tien jaar een eigen praktijk gehad en zocht naar een manier om kinderen met een motorische achterstand aan het bewegen te krijgen in een prettige omgeving.” Dat lukt goed in dit sfeervolle pand, waar fraai vormgegeven materiaal ze daartoe uitdaagt. “Het mooie van onze samenwerking is dat we elkaar goed aanvullen. Bedenken we bijvoorbeeld een partijtje waar we met kinderen hoepels gaan versieren, dan doet Annemarie het creatieve gedeelte en doe ik bewegingsspelletjes met ze.”

In de winkel kleurrijk speelgoed dat uitnodigt om in beweging te komen: schepnetten, vliegers, hoepels, springtouwen en ballen in alle soorten. Maar ook hippe en duurzame baby- en kinderkleding, van Imps & Elfs en Bobo choses bijvoorbeeld, nieuw en tweedehands, leuke tassen, mutsen, sjaals, beddengoed en schoenen, boeken, ansichtkaarten, accessoires voor de kinderkamer. En allemaal nét even anders.

 

Ook met de handjes

Annemarie: “In de winkel zelf mogen kinderen ook spelen en bewegen.” De koopwaar wordt deels gepresenteerd in houten bakken, waar de kleintjes onder kunnen staan. Onder de ene bak kunnen ze met magneetjes spelen, onder de andere hangt een treinbaan op z’n kop of een spiegel. “Vader of moeder kan in alle rust winkelen, terwijl de kinderen zich vermaken. En als de gemeente akkoord gaat met de aanvraag om thee en koffie te schenken, wordt ook de tuin bij het geheel betrokken en is het plaatje compleet.”

Obrechtstraat 36, winkel open: wo- vrij 10.00 -17.30, za tot 17.00 uur; praktijk open: ma-vrij. Op Facebook aankondigingen van maandelijks georganiseerde evenementen.