Bijzonder beroep: Mannen leren hoe je een vrouw versiert

 

“De juiste baan, levensstijl of de juiste vrouw zien aan te trekken, het heeft allemaal te maken met laten zien wie je bent.” Foto: Eric Westzaan
“De juiste baan, levensstijl of de juiste vrouw zien aan te trekken, het heeft allemaal te maken met laten zien wie je bent.”
Foto: Eric Westzaan

 

Een stevige stem opzetten, zitten met je benen uit elkaar, breed gaan staan: het zijn maar een paar voorbeelden van dominant gedrag dat volgens datingcoach Daan de Ram zou helpen om vrouwen te versieren.

Door Hanneke Prins

Daan de Ram, 25 jaar, is van de generatie die opgroeide achter de computer. Daardoor sociaal niet altijd even vaardig, zeker niet met vrouwen. De keuze voor een mannenstudie als Technische Bedrijfskunde hielp daar ook niet echt bij. Daan wilde makkelijker contact leggen met vrouwen en zocht hulp bij het Amsterdamse AttractionGym. De inzichten die hij daar opdeed, wilde hij delen met anderen. Inmiddels werkt hij ruim drie jaar als ‘dating coach’ bij het bedrijf waar hij de fijne kneepjes leerde en zijn passie ontdekte.

 

Aantrekkingskracht

Mensen in hun kracht brengen, zo zou je het kunnen samenvatten. Want al lijkt hulp bij flirten en daten wat oppervlakkig, volgens Daan helpt het je ook op andere gebieden als je weet hoe je vrouwen moet aantrekken. “De baan of levensstijl die bij je past, het heeft allemaal te maken met laten zien wie je bent en de leiding nemen over je eigen leven.”

AttractionGym coacht mannen bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen bij het contact leggen met vrouwen. Dat kan in de vorm van een bootcamp, een intensieve training van enkele dagen tot een week in Nederland of tijdens een vakantie in het buitenland. Maar er is ook een traject van meerdere maanden met steeds sessies van 5 uur.

 

Non-verbale communicatie

“Als coach neem je twee cursisten mee op pad om hen in de praktijk te leren hoe zij hun aantrekkelijkheid kunnen vergroten. Wij leren ze vrouwen aanspreken, in de kroeg, maar ook overdag op straat. Het succes daarbij wordt voor een groot deel bepaald door non-verbale communicatie. Aantrekkingskracht heeft onder meer te maken met stemgebruik, direct zijn, fysieke afstand, durven aankijken en aanraken. Als je met de juiste energie en focus op een vrouw afstapt, maak je duidelijk meer kans.” De coaches doen de cursisten voor hoe dat werkt en volgen hen met tips en feedback wanneer zij het zelf gaan proberen. Leren doe je immers het beste in de praktijk.