Loungeruimte genoeg bij Dubai Lounge

Dubai Lounge: het publiek loopt er de deur nog niet plat. Foto’s: Eric Westzaan
Dubai Lounge: het publiek loopt er de deur nog niet plat. Foto’s: Eric Westzaan

Op de plek van viswinkel De Dolfijn aan de Jan van Galenstraat verscheen in november een opmerkelijk restaurant, Dubai Lounge. De entree oogt indrukwekkend, met vergulde oosterse lantarens, afzetkoorden, een rood lopertje en gouden raam met het verlokkende opschrift ‘tapas, fingerfood en cocktails’. Op de uitvoerige menukaart staat ook muntthee met waterpijp.

Door Annet van den Akker

Binnen valt het nauwelijks op dat de ruimte eigenlijk een pijpenla is. Banken met een brons- en fuchsiakleurige croco-bekleding staan rond kleine tafeltjes. Marokkaanse opengewerkte lampen hangen aan het systeemplafond en aan de wand prijken sepiakleurige ingelijste prints met woestijnambiance. Vier monitoren tonen de kaart van Dubai, foto’s van de zaak en Dubai zelf in eindeloze herhaling. Er klinkt subtiele, oosterse muziek en de zaak is hélemaal leeg. Dubai Lounge’s vrolijke en beminnelijke eigenaar Mimi Lalouchi: “Daar werken we hard aan, we denken aan kortingen voor studenten en groepen. Je kunt bij ons afhalen, maar we gaan ook aan catering doen. En we hebben sinds kort een terras. We doen het buurteten één keer in de maand, vorige week waren er zeven kinderen en elf ouders.” Mimi komt uit een horecafamilie, zijn broers runnen pizzeria Lalouchi in Ondiep.

Op de kaart staan zeven entrada’s en 38 tapas, zowel vegetarisch als met vis of vlees. Kok Mohammed Boujemaoui licht toe: “De hapjes zijn eerder Spaans dan Marokkaans, maar voor de weekendspecials zoals Couscous en Tajine geldt juist het omgekeerde.” Er zijn zes toetjes, waaronder Postre Dubai: Arabische muntthee met drie zoete koekjes en een shisha met een smaakje naar keuze voor €17,50. De cocktails ontbreken nog: “Die komen binnenkort op de nieuwe kaart die we gaan uitbreiden met meer toetjes,” aldus Mimi, die openhartig meldt een smartshop te bezitten aan de Kanaalstraat en eentje in Amersfoort. “Dat is iets heel anders dan koffieshops, ik verkoop legale stimulerende middelen.” De komst van Dubai leidde tot wat zorg in de buurt, die bang is voor overlast. Enkel een waterpijp roken is er niet bij: “Eerst eten, want de waterpijp is voor erna!” meldt Mimi met grote nadruk.