Steun De Utrechtse Spelen en ga naar de Schouwburg!

Met een theatergezelschap in onze wijk dat in nood is kunnen wij tenminste steunen door de voorstellling ‘Veel gedoe om niks’ in de Stadsschouwburg te bezoeken.

In het verlengde van de veel te duur gebleken Orfeo-productie pakt De Utrechte Spelen nog tot en met zaterdag 22 september uit met een hilarische bewerking van Shakespeare’s ‘Much ado a nothing’. De zaal is daarvoor ontruimd. In het midden een podium met daarop de jazzband ‘New Cool Collective’. Het publiek staat erom heen in een ruimte, die aan een dancing doet denken.

Het stuk wordt voor een groot deel tussen het publiek gespeeld. De band speelt tussen de aktes door en het publiek danst. Aan de zijkanten van de zaal zijn bars ingericht. Ondertussen ontwikkelt zich het vermakelijke Shakespeariaanse  theater van de lach met verkleedpartijen en vileine intriges. Het stuk is door de redactie van de wijkkrant als een ‘feestje’ genoemd. Nu noemen we het een aanrader, nee, een buurtverplichting die je een van de leukste theaterervaringen bezorgt.