Spoorwegmuseum per trein alleen nog via Wittevrouwen bereikbaar


De Oosterspoorlijn is nu definitief dicht aan de zuidkant van het Spoorwegmuseum. De  ‘Heimwee-express’, een oude trein van het museum, reed op zondag 9 september voor het laatst op dit traject. Vanaf november kunnen treinen niet meer via de Oosterspoorlijn richting Arnhem of Den Bosch. De spoorverbreding tussen Utrecht en Den Bosch maakt de oversteek vanuit de Oosterspoorlijn onmogelijk. Er blijven wel museumtreinen rijden in de richting Hilversum. Ook de trein vanaf Utrecht Centraal komt vanuit deze richting.

Om de Uithoflijn mogelijk te maken is het bovendien nodig dat de oude sporen van de Oosterspoorlijn ter hoogte van het Houtensepad worden weggehaald.

Meer over de Uithoflijn op Utrecht.nl

Eerder in de wijkkrant: Oosterspoorlijn wordt museumlijntje

De geschiedenis van de Oosterspoorlijn

 station Maartensdijk