Wijkveiling voor zonnepanelen: 1100 euro in 30 minuten

Op het Wijkfeest van zaterdag 4 juni heeft het eerste deel van de Wijkveiling van Wittevrouwen plaatsgevonden. Allerlei bewoners hebben een eigen dienst (minimaal 2 uur) beschikbaar gesteld voor een andere bewoner, waarbij de opbrengst geheel bestemd is voor zonnepanelen op de Jenaplanschool. In slechts 30 minuten is 550 euro opgebracht en dat bedrag is verdubbeld door bouwcoöperatie De Bouwsteiger. Het is de bedoeling dat zonnepanelen stroom gaan opwekken voor de school en mogelijk ook voor omwonenden.

EnergieU, een door inwoners van de stad Utrecht opgerichte corporatie voor het opwekken van eigen energie, heeft aangeboden dit geld in een fonds te beheren en al haar expertise ter beschikking te stellen ter ondersteuning van dit project. En inmiddels hebben ook de eerste ouders van de Jenaplanschool zich gemeld om de schouders onder dit idee te zetten.