Buurtgeruchten in oktober

Na jarenlang overheids- en gemeentebeleid om de saamhorigheid in buurten te vergroten, gaat eindelijk zelfs deze ‘Vogelaarwijk’ zijn best doen. En wat we doen, doen we goed. Opeens worden er zoveel straatfeesten georganiseerd in onze wijk, dat het potje voor de rest van Utrecht helaas op is.

Zonder veel ophef is afgelopen zomer de fietsbrug aan het eind van de Bekkerstraat vervangen door een nieuwe.

*

De hordes kinderen die sinds de zomervakantie ’s ochtends de wijk massaal verlaten, gaan richting gevangenis aan de Wittevrouwenkade. Jong geleerd, oud gedaan.

*

Een pand op de Poortstraat wordt nu omgesleuteld tot luxe, comfortabele ’turn key-appartementen’, wat zoveel betekent als: alleen je sleutel omdraaien, dan ben je klaar. De kleur van de tegeltjes mag je nog wel zelf uitzoeken.

*

Waar gebeurt het? Bij het pand van het Utrechts archief, dat wordt verbouwd.
Er zijn koperdieven actief, die de bliksemafleider van het archief gestolen hebben. En onlangs lagen er opeens bloemen. In het buurtje er omheen gaat het gerucht dat die voor een dode kat waren.

*

Loesje is besmettelijk. Nadat het artikel in onze krant over de Loesje-fan was verschenen, waren een paar weken geleden vrijwel alle huizen in de Blad- en Takstraat verfraaid met Loesje-posters. Ze zijn nu weer allemaal weg, kennelijk uitgeziekt.

*

El Brillante mag voorlopig blijven in het pand aan de Biltstraat, omdat de projectontwikkelaar geen vergunning kreeg voor de Geplande en Zeer Geheime bestemming. Wie meer weet mag ons direct aanschrijven.*

NB

De redactie van de Wijkkrant Wittevrouwen behoudt zich het recht voor om waarheid en fictie op gecombineerde wijze aan u voor te schotelen. Uw bijdragen worden gewaardeerd!