Jezelf zijn op nummer 31

Marleen is superblij met haar nieuwe woning
Foto: Eric Westzaan

BU31 staat er met grote letters op de gevel van het nieuwe appartementencomplex aan de Van Esveldstraat. BU, Be You. Jezelf zijn op nummer 31. In het gebouw zijn 46 twee- en driekamerappartementen gerealiseerd, zonder gas, met een eigen warmtepomp en het dak vol zonnepanelen. We nemen een kijkje.

Een van de eerste bewoonsters is Marleen Starrenburg. Ze nam eind december haar intrek in haar eerste ‘eigen’ woning. “Een lot uit de loterij”, noemt ze het zelf. Want zonder een beetje geluk is het in deze tijd voor een jonge vrouw van 26 niet eenvoudig om in je eentje een woning in Utrecht kopen. 

Marleen is geboren in De Meern en opgegroeid in IJsselstein. Tijdens haar studie woonde ze in een studentenkamer op de Amsterdamsestraatweg. Eenmaal afgestudeerd en met een leuke baan in de recruitment-marketing was het tijd voor de volgende stap: een eigen woning. “Ik wilde graag in Utrecht blijven”, vertelt Marleen. “Succes” was de reactie die zij kreeg. Zonder een makelaar in de arm te nemen ging Marleen op zoek. Op Funda kwam ze dit project tegen. Na twee maanden kon ze zich inschrijven en tien voorkeuren opgeven. “Dat was niet zo moeilijk, want ik kon ze natuurlijk niet allemaal betalen.” Toen ze enige tijd later te horen kreeg dat ze een bouwnummer had toegewezen gekregen, kwam opeens het besef: “Ik heb net een huis gekocht!” En dat terwijl er zeker duizend geïnteresseerden waren. Meteen daarop volgde de teleurstelling: de oplevering zou nog twee jaar op zich laten wachten. Des te groter was de euforie, toen ze afgelopen november de sleutel kreeg van haar appartement op de vijfde verdieping, met een groot balkon met uitzicht op de Kardinaal de Jongweg. Na twee maanden klussen is haar huis nu zo goed als af. “De buurt kende ik wel, ik kwam al regelmatig in de Gaard, maar deze week heb ik ‘Winkel Dichtbij’ aan de Jan van Galenstraat ontdekt. En ik vind het fijn dat ik in de buurt van de horeca aan de Biltstraat zit. Ook zal ik vaak in het Griftpark te vinden zijn.”