Eetadressen gezocht

Nodig vluchtelingen uit voor een etentje bij jou thuis. In het Star Lodge Hotels aan de Biltsestraatweg worden het komende half jaar zo’n 330 vluchtelingen uit allerlei landen opgevangen. Om hen een zorgeloze avond te bieden en in een huiselijke sfeer Utrechters te ontmoeten, organiseert Eet Mee ‘Come & Eat’. Als inwoner van Utrecht of een van de omliggende plaatsen ontvang je een groepje vluchtelingen voor een etentje bij jou thuis. Je kookt iets lekkers voor je gasten of doet dat samen met hen. Je ontmoet zo de mensen achter de verhalen in het nieuws. Voor hen is het een eerste kennismaking met Nederlanders en hun cultuur. 

Ten tijde van de vorige noodopvang in Utrecht, zes jaar geleden, heeft Eet Mee ruim 1600 keer een vluchteling gematcht met mensen uit de regio. Hoe waardevol deze ‘Come & Eat’-etentjes waren voor Utrechters en hun gasten, blijkt uit het feit dat velen van hen nog steeds contact met elkaar hebben. Niet zelden zijn er hechte vriendschappen ontstaan.

Meedoen? Op basis van je wensen en mogelijkheden maken we in samenwerking met het COA een match. Meer informatie/aanmelden via www.eetmee.nl of 030-2213498.