Hans Snackshop gaat sluiten

Ming en Yin Chou bedanken hun klanten voor de mooie jaren.
Foto: Eric Westzaan

Op zondag 25 oktober zullen Ming en Yin Chou voor het laatst hun klanten voorzien van een snack, drankje of ijsje. Na 30 jaar stopt het echtpaar met de cafetaria Hans Snackshop aan de Kleine Singel.

Het in China geboren echtpaar nam in 1990 de zaak over van voormalig eigenaar Hans. De naam van de cafetaria werd behouden. In de decennia die volgden hebben ze de wijk en hun klanten zien veranderen. “Toen we hier kwamen wonen en werken, bestond het Griftpark nog niet. De komst van het park heeft veel extra klanten opgeleverd. De skatebaan trekt bijvoorbeeld veel jongeren aan.” Een andere grotere verandering is de komst van de mobiele telefoon, aldus het echtpaar. “Mensen komen soms al bellend binnen, doen hun bestelling terwijl ze op hun telefoon kijken en hebben wat minder tijd voor een praatje. Dat is jammer, want juist de sociale interactie vonden wij één van de leukste dingen aan ons werk”.

Het werken in Wittevrouwen hebben ze altijd als erg prettig ervaren. Ze hadden er ook een vaste klantenkring. Zo was er een klant die naar Oudwijk verhuisde, maar al 15 jaar nog steeds terugkomt.

Liever waren ze nog wat langer doorgegaan, maar het harde werken eist ook zijn tol. In al die jaren is de snackbar standaard zes dagen per week open geweest en nooit hebben ze personeel ingehuurd. Waar veel horeca het afgelopen half jaar grote tegenslagen kende in verband met Corona viel dat bij Hans Snackshop gelukkig mee. “We hebben slechts een lichte omzetdaling gezien”, geeft Ming aan. Wat het echtpaar nu gaat doen weten ze nog niet. Ze woonden altijd boven de cafetaria, maar vertrekken nu uit de stad. “We gaan het iets rustiger aan doen. Na een tijdje zullen we wellicht wat vrijwilligerswerk op gaan pakken. Eerst maar even genieten van de vrije tijd.”

Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe eigenaar met het pand gaat doen en of het een horecagelegenheid zal blijven. Ming en Yin willen in ieder geval al hun klanten hartelijk danken voor de mooie jaren. “We gaan iedereen zeker missen!”