Nieuw gezicht in de wijk

Foto: Eric Westzaan

Sinds een paar maanden staat er in de kaaskar op de hoek van de Poortstraat en de Bollenhofsestraat een nieuw gezicht: de nog maar 19-jarige Rhodé Coehoorn, meestal vergezeld door een van haar zussen. Tijd voor een korte introductie.

Na het vertrek van Hans Bressers, die de afgelopen dertien jaar de wijk van kaas voorzag, kwam er eigenlijk meteen een opvolger. Rhodé Coehoorn is werkzaam voor Veendaler, een bedrijf dat op meerdere markten in Nederland staat om kaas te verkopen. “Na het artikel over Hans Bressers in de vorige Wijkkrant ontving ik ontzettend veel reacties”, vertelt Rhodé. Wijkbewoners vragen zich onder andere af of ze hier vast blijft staan, en daar kan ze bevestigend op antwoorden: “Ik heb alle vier de locaties van hem overgenomen”. Naast Utrecht zijn dat Apeldoorn, Berghem en Oss. Wel kwam er een andere kar. De eerste periode huurde ze de kar nog van Hans, maar hiervoor had ze geen geschikt rijbewijs en dus was het een logistieke uitdaging. Inmiddels heeft ze een kar van het bedrijf die ze wel zelf mag besturen.

Bijzondere kazen

De afgelopen drie jaren werkte ze bij collega’s op de kar. Voor het eerst is Rhodé nu verantwoordelijk voor een eigen kar. Toch staat ze er meestal niet alleen. “Vaak helpt één van mijn zusjes mij, als ze kunnen en het leuk vinden”. Dit leverde al grappige vragen op. “Een aantal mensen vroeg of mijn zusjes dochters van me waren, haha!” Rhodé geeft aan dat de wijk aanvoelt als een klein dorp, waar ze zich snel thuis voelde: “Er heerst een gemoedelijke sfeer en veel mensen kennen elkaar.” Wat haar tot dusver verder opvalt zijn de vele jonge gezinnen, die graag ambachtelijke kaas kopen of bij de bakker vers brood halen. “Oh ja, en de vele mooie auto’s die ik hier voorbij zie rijden!”

Graag nodigt Rhodé iedereen uit om eens langs te komen, om kennis te maken en te proeven van de vele (soms bijzondere) kazen. Dit kan op zaterdagen tussen 08.00 en 17.00 uur.

www.veendaler.nl