Jong+Oud=Goud

Stichting SeniorenStudent is nu ook actief in Utrecht. De stichting wil met het project Jong+Oud=Goud senioren ondersteunen in het onafhankelijk en gelukkig ouder worden én studenten een maatschappelijke functie bieden. Door middel van persoonlijke matches verbinden zij een senior met een student, die gedurende één jaar zes uur per maand met elkaar doorbrengen. De studenten helpen met kleine klusjes in en rond het huis. Ook kunnen ze kennis van nieuwe technologie delen zoals Whatsapp en Skype. Ze bieden gezelligheid en gaan met de ouderen mee op pad.

Voor studenten is het een mooie kans om gedurende hun studietijd maatschappelijke bewustwording op te bouwen en relevante ervaring op te doen. De ‘sociale zorg’ van de studenten zorgt ervoor dat senioren zich prettig, sterk en op een respectvolle manier ondersteund voelen. Ook zorgt het ervoor dat senioren minder afhankelijk worden van reguliere zorg.

Bekijk het filmpje en laat je verrassen door Evert (77). Hij is een van de senioren die deelneemt aan het project Jong+Oud=Goud.

Bent of kent u een senior die in aanmerking komt voor het project? Of lijkt het jou leuk om je een jaar lang vrijwillig in te zetten voor een senior bij jou in de buurt? Schrijf je dan hier in!