Een makelaar in een koffietent

Mohamed en Laila houden kantoor in Koffie75

We hebben voor ons gesprek de keus uit een bankje binnen of een bankje buiten. Het wordt buiten, op deze frisse maar zonnige januaridag. “Bij welke makelaar vind je dat?”, glimlacht Mohamed Ibrahimi van MOIB-makelaars & taxateurs. In oktober heeft hij zijn makelaarskantoor geopend in Koffie75 aan de Poortstraat. Na jarenlange ervaring bij verschillende makelaars in Wittevrouwen wilde hij graag voor zichzelf beginnen. Maar waar vind je een geschikt pand in de wijk? Zijn partner Laila kwam met de oplossing: zij drinkt er graag koffie, als zij hun dochter naar school heeft gebracht. Een leukere plek vind je niet. Dennis van Koffie75 gaf hem een kans.

“Het in-storeconcept is helemaal van nu,” zegt Mohamed. “Een kapper in een platenzaak, een fietsenwinkel in een koffiezaak, waarom geen makelaar in een koffietent? Uniek in Nederland! Onze kantoormomenten plannen wij als Koffie75 gesloten is. Het huiselijke van Koffie75 is heel laagdrempelig en toegankelijk.” “Deze stijl past echt bij ons,” zegt Laila. Laila is orthopedagoog, maar werkt ook mee in de makelaardij. Zij doet de creatieve kant en de financiën.”

Mohamed voelt zich thuis in Wittevrouwen. “Ik ben geboren en getogen in de Zeeheldenbuurt, ken de wijk op mijn duimpje, wij wonen er met veel plezier.” Hij kwam als vanzelfsprekend in de makelaardij terecht. “Ik paste vaak op het zoontje van een vestigingsdirecteur van een makelaarskantoor. Door haar verhalen werd ik enthousiast. Een dienstverlenend beroep past goed bij me. Mijn eerste baantje was bij de Spar in de Jan van Galenstraat, dan hielp ik de mensen van het verzorgingshuis aan de overkant met het bezorgen van de boodschappen en maakte altijd tijd voor een praatje.” Die dienstverlening zit hem nog steeds in het bloed. “Ik ben een makelaar, die het anders doet. Een huis kopen gaat over enorm veel geld. Het is een belangrijk moment in je leven en dan gaat het over vertrouwen en integriteit. MOIB staat voor een grote mate van betrokkenheid en een persoonlijke benadering. Tijd en aandacht voor de cliënt. Geen snel gedoe, maar gedegen en persoonlijk advies met kennis van zaken. Mensen waarderen dat enorm.”