Is uw woning al inbraakveilig?

Foto: Dietmut Teijgeman-Hansen/FLICKR

Vooral bij oude woningen ontbreekt vaak eigentijds hang- en sluitwerk. Daarom kunnen eigenaren van bestaande koopwoningen en huurders van een Utrechtse woningcorporatie subsidie aanvragen als zij hun woning laten beveiligen. Goed hang- en sluitwerk maakt inbreken lastiger. De kans op inbraak neemt daarmee fors af.

U kunt bij het laten beveiligen van uw huurwoning korting krijgen van uw woningcorporatie. U ontvangt eerst advies op maat en hoort wat de kosten zijn. Voor informatie en voorwaarden moet u contact opnemen met uw woningcorporatie. Heeft u een bestaande koopwoning dan kunt u deze laten beveiligen volgens de eisen van het PKVW bij een erkend bedrijf. In dit geval ontvangt u een PKVW-certificaat en kunt u in aanmerking komen voor subsidie van de gemeente. Kijk voor informatie en voorwaarden op www.utrecht.nl/pkvw. Voor hulp of advies bij uw aanvraag: subsidie@utrecht.nl of 030-2863336.

Voorkom woninginbraken door altijd alert te zijn. Ziet u een verdachte situatie? Bel 1-1-2

Laat wanneer het donker is een lichtje branden. Kijk voor meer tips op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Veiligheid Oost Noordoost