Vooroorlogse Joodse verhalen gezocht

OPROEP – April 2017 komt het boek Joodse Huizen 3 uit. Net als in de vorige twee edities omvat dit boek verhalen over het vooroorlogse Joodse leven in Nederland. Stichting Joodse Huizen wil zoveel mogelijk verhalen documenteren om de herinneringen levend te houden. Daarom zijn we het interviewproject ‘Joods leven: verhalen uit het vooroorlogse Utrecht’ gestart.

Wij zijn we op zoek naar mensen (76-plus) die uit eigen herinnering kunnen vertellen over het Joodse leven in Utrecht in de periode vóór de Tweede Wereldoorlog. U wordt begeleid door een professionele interviewer. Het interview vindt begin 2017 plaats, bij voorkeur in Utrecht.

Wilt u meewerken aan dit monument-in-wording, kent u iemand die een verhaal te vertellen heeft of wilt u een vraag stellen?

Neem dan contact op met Annemiek Lely via info@joodsehuizen.nl of 06 432 304 27.