SingelSwim

images swimDe SingelSwim is een zwemevenement dat op 14 juni voor het eerst in Utrecht wordt georganiseerd. Deelnemers worden uitgedaagd om 1.200 of 2.000 meter door de Utrechtse singels te zwemmen. Door zich te laten sponsoren wordt er geld ingezameld voor Stichting Spieren voor Spieren waarbij de opbrengsten ten goede komen aan de spierziekte FSHD.

‘In Nederland lijden 2.000 mensen aan de erfelijke spierziekte FSHD. Voor hen is de toekomst onzeker en sommigen raken zelfs bed gebonden. Met de SingelSwim Utrecht willen we geld ophalen voor meer onderzoek naar deze ziekte, zodat we deze mensen een betere toekomst kunnen bieden’, aldus Eric van Beek, voorzitter Stichting SingelSwim Utrecht.

De start van de SingelSwim is bij de Wittevrouwensingel en de finish op Park Lepelenburg. Vrienden, familie en collega’s zijn uitgenodigd om op Lepelenburg de deelnemers aan te moedigen en te feliciteren met hun prestatie. In het park spelen verschillende bands en dj’s die voor een geweldige sfeer gaan zorgen. Uiteraard ontbreekt een hapje en drankje niet. Individuele zwemmers, business teams en studenten- en sportverenigingen kunnen zich nog steeds aanmelden via de website www.singelswimutrecht.nl.