Toneel in De Berenkuil: ‘Adel Blank’ van Alex van Warmerdam

Toneel Berenkuil_foto

Toneelgroep Pionier speelt ‘Adel Blank’, een tekst van Alex van Warmerdam op vrijdag 10 en zaterdag 11 april om 20.30 uur en op zondag 12 april om 14.30 uur in Jeugdtheaterhuis De Berenkuil, Biltstraat 166.

Kaarten kosten €10,- Reserveren kan via www.toneelgroeppionier.nl.

 

Adel Blank is stervende en eist in haar laatste levensdagen liefdevolle verzorging en volledige toewijding van haar omgeving. Ze is bang, onuitstaanbaar, dominant en veeleisend. Haar personeel probeert, niet geheel vrij van opportunisme, haar bevelen op te volgen. Er wordt gedwee in de zieke geïnvesteerd, maar het verlangen naar haar sterfdag en het te verdelen vermogen is unaniem.

 

Regisseur Bas Moser: “De tekst ‘Adel Blank’ heeft het in zich om alleen maar op de lach te spelen. De grootste uitdaging is verder te spelen dan de lach. Het biedt naast verknipte humor ruimte voor tragiek en kwetsbaarheid. Als het lukt om ook deze momenten naar voren te laten komen dan kan de lach ook pijn doen en ontroeren.”