Zorgcoöperatie Wittevrouwen

Complete verrassing dat het onderwerp ‘buren en de zorg’ als hoofdartikel in de vorige wijkkrant stond. Net vijf dagen voordat die wijkkrant in mijn bus viel deed ik (dinsdag 8 oktober) een mailoproep aan 46 vrienden en bekenden in Wittevrouwen en omstreken om met mij samen een zorgcoöperatie op te richten in de wijk. Dat leverde meteen aardig wat positieve respons op! Veel mensen hebben zich aangemeld: mensen die in de zorg werkzaam zijn, maar ook bewoners van Wittevrouwen uit een ander vakgebied. De komende tijd gaan we vooral hard door met het inventariseren van wat er onder de mensen van Noordoost aanwezig is aan talenten die in te zetten zijn in de zorg voor buurtgenoten als de reguliere zorg niet voldoende is. Laat ons weten wat jij zou kunnen doen, wat jij te bieden hebt – af en toe of ook wat vaker – voor iemand ‘om de hoek’. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen zich nog steeds aanmelden. Dat kan via een mailtje naar: zorgcooputrechtnoordoost@gmail.com.

Christel Terwiel

(en zeven anderen die mede-initiatiefnemer zijn en blijven)