Blijven we achter in een wijk zonder liften?

Liftmeisjes in de lift

Beginnen wij in Wittevrouwen als liftloze wijk nu echt de aansluiting met de Wereld te verliezen? Twee Utrechtse meisjes, die zichzelf ‘De lolconsultants’ noemen, hebben een trend op de wereld en op facebook gezet: het ‘liften’. Het wordt al de opvolger van het  ‘planken’ genoemd.

En dat hun uiting in de lift zit is duidelijk. RTV Utrecht komt langs en het aantal likes neemt toe. Aukje Lingsma en Sheelagh Alexander, twee Utrechtse collega’s, stonden naast elkaar in de lift met hetzelfde jasje aan.  ‘Leuk, dat moet op de foto!’ dachten ze. Eerst trokken ze alleen gekke bekken, maar sinds ongeveer een jaar spelen de meiden in op actualiteiten door middel van fotosketches in de lift. Badr Hari in de horeca, het zinken van de Costa Concordia, carnaval, horrorwinter, de langste file, de break-up van Rafael en Sylvie, het doping in de Tour de France schandaal, Valentijnsdag….

Bewoners van Wittvrouwen zullen het liften op hun werk moeten doen. Trouwens hoeveel liften hebben we eigenlijk in de wijk?