Voorveldse polder wordt voor half miljoen opgeknapt


Dit voorjaar starten de werkzaamheden voor het verbeteren van de Voorveldse Polder. Voor een half miljoen komt er onder andere een fruitbomenwandelroute en een natuurlijke speelplek met ligweide. Hopelijk wordt het ook iets prettiger in dit ongezellige gebied.

De Voorveldse Polder wordt een volwaardig recreatie- en groengebied, ook voor de bewoners van de nieuwe woonwijk op het voormalig Veemarkt terrein.
Op basis van input van de direct betrokkenen, onder wie buurtcomités uit de directe omgeving, wijkraad en partijen die gehuisvest zijn in het park, kwam de Visie Voorveldse Polder tot stand. In de Noordzoom wordt de betonnen tunnelbak groen door een bloemrijk talud. De bak is sinds deze zomer alleen nog voor fietsers en voetgangers toegankelijk. Nu er geen autoverkeer meer doorheen hoeft, is ruimte ontstaan voor aanpassingen. Naast de Noordzoom worden ook de Waterspeelplaats en een deel van de Ariënslaan opgeknapt. Aan de noordoever van de waterplas komen een vlonder en ecologische oevers, en wordt de wandelverbinding met het park verbeterd.

bron: http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=12564&persberichtID=382713&type=pers

In de wijkkrant van april volgt een uitgebreid artikel over het park, de camping en de manege in de Voorveldse polder