Site en boek over het Ooglijdersgasthuis

In augustus 2015 verlaat de Hogeschool Utrecht het Ooglijdersgasthuis. De nieuwe eigenaar vastgoedbeleggingsbedrijf Driestar maakte een boek en de site ‘donderswat mooi’ over het gebouw. Daarin staan verhalen over het gebouw. Via de site worden de lezers opgeroepen om zelf ook verhalen in te leveren.

Beheren of herontwikkelen
Driestar weet nog niet wat er met het gebouw gaat gebeuren. De keuze is tussen beheren en herontwikkelen. Directeur Hessel Vonk zegt in het boek ‘Donders wat mooi: “Herontwikkelen kan altijd nog. Vooralsnog gaat onze voorkeur uit naar een partij die het gebouw gaat gebruiken zoals het nu is. Dan denken we bijvoorbeeld aan een onderwijsinstelling, een onderdeel van gemeente of provincie, een zorggerelateerde instelling of een kinderdagverblijf. Mocht dat niet lukken dan kunnen we in het complex bijvoorbeeld kantoren en schitterende appartementen realiseren. “