‘Conflict over vertrek T-Mobile uit kerktoren’Volgens ‘Het Stralend Comité’, een actiegroep uit de wijk die zich verzet tegen de aanwezigheid van zendmasten in de wijk, is er een conflict ontstaan tussen T-Mobile en de Protestantse Gemeente Utrecht (PGU). De telefoonprovider zou niet van plan zijn de zenders op de toren van de Nieuwe Kerk uit te zetten. Het contract tussen de partijen is per 15 oktober verstreken.

Hoewel T-Mobile geen officiele uitleg heeft gegeven, vermoedt de actiegroep dat het bedrijf zich beroept op op de zogenoemde ontruimingsbescherming, een wettelijke regeling die moet voorkomen dat zakelijke huurders van het ene op het andere moment op straat kunnen worden gezet. T-Mobile stelt dat in overleg met de PGU is afgesproken dat de zenders nog even aan mogen blijven, PGU ontkent dit tegenover Het Stralende Comité.

De gemeente heeft nog geen uitspraak gedaan over het bezwaar dat de actiegroep heeft ingediend tegen de aanvraag van T-Mobile om een zendmast te mogen plaatsen naast restaurant Goesting. Een VVD-gemeenteraadslid heeft laten weten dat de toestemming er waarschijnlijk niet komt.

Het jaarverslag Maatschappelijk Ondernemen 20120 van T-Mobile heet ‘Duurzaam Werken, Duurzaam Leven‘. Een citaat: ‘Door transparant te laten zien waarmee we bezig zijn en wat onze resultaten en doelen zijn leggen we verantwoording af aan iedereen die daarin geïnteresseerd is. Bovendien hopen we daarmee anderen, binnen en buiten de sector, te stimuleren en te leren van onze ideeën en plannen. Suggesties om het nog beter te doen ontvangen we overigens graag.’