Bus 8 door Griftstraat verdwijnt

 

foto: RTV Utrecht


Bus 8 vliegt nooit meer uit de bocht in Wittevrouwen, want het Bestuur Regio Utrecht (BRU) heft de route door de Griftstraat op. Wellicht tot genoegen van inwoners van Wittevrouwen, maar tegen het zere been van ouderen en bewoners van verzorgingshuis Nieuw Bleijenburg bij de verdwijnende halte Jan van Galenstraat. In de buurt van de Biltstraat komt een keerpunt voor de samen te voegen lijnen 3 en 4.

Uit de besluitenlijst van de BRU:
– Voor Utrecht-noord(oost) zijn de lijnen en de halteligging geoptimaliseerd, maar wel verdwijnt lijn 8 uit Wittevrouwen.
– Voor Utrecht-oost (omgeving rondom Wilhelminapark/Oudwijk) is de voorkeursvariant 1 gekozen: de gemeente Utrecht gaat een keervoorziening voor de nieuwe gecombineerde lijn 3+4 in de omgeving van de halten Prinsesselaan-Biltstraat ontwerpen in plaats van nabij het Rosarium.

Tarieven stijgen met 5%
Al eerder had de stadsregio besloten dat de bus- en tramtarieven in 2013 met gemiddeld 5% moeten worden verhoogd, als onderdeel van de noodzakelijke bezuinigingen. In september wordt besloten hoe dat in de praktijk wordt ingevuld. Daartoe is namelijk nog afstemming nodig tussen GVU/Connexxion, de provincie Utrecht en BRU.

BRU
In Bestuur Regio Utrecht ‘werken negen gemeenten samen aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en economische ontwikkeling van de regio Utrecht’. Het zijn Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Vianen en Zeist.