FIOD-inval bij Kippersluis: boodschappen laten staan en wegwezen

foto: www.levensmiddelenkrant

Wie op maandagavond 21 mei winkelde bij Supermarkt Kippersluis aan de Biltstraat liep de kans door rechercheurs van de FIOD uit de zaak te worden gezet. De FIOD deed een inval op grond van verdenking van fraude. Gruttersfraude om precies te zijn. Producten die zogenaamd door klanten werden teruggebracht werden, eveneens zogenaamd, terugbetaald. Zo werd de omzet kunstmatig omlaag gebracht en dus ook minder belasting betaald. Nog grutteriger was het twee keer lege flessen door de automaat halen. Een keer door de klant en een keer door de uitbaters van de winkel. De invallen vonden plaats in zelfstandige supermarkten die recent nog deel uitmaakten van Super de Boer. In totaal zijn acht personen gearresteerd en voor verhoor meegenomen. Of de gebroeders van Kippersluis daarbij zijn is niet bekend. Volgens de Belastingdienst is sinds 2006 voor 18,6 miljoen gefraudeerd door ruim honderd franchisenemers van Super de Boer.