Berenkuil wint Zilveren Krekels en verliest subsidie

Twee producties van gezelschappen uit het Jeugdtheaterhuis de Berenkuil aan de Biltstraat hebben een Zilveren Krekel gewonnen en dat terwijl de Berenkuil de gemeentelijke subsidie verliest.
Het gaat om een Krekel voor de ‘meest indrukwekkende productie’ voor de voorstelling Zoek het lekker zelf uit! van Het Filiaal en een Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ voor de vormgeving van HUIS door het duo Schippers & Van Gucht.

Vorige week vond de gemeentelijke subsidiecommissie ‘Cultuurnota 2013’ dat de subsidie aan de Berenkuil in 2013 kan vervallen omdat ‘de formule enigszins is uitgewerkt’. Blijkbaar dacht de Krekel-jury daar anders over.

Het winnen van de Zilveren Krekels betekent dat beide gezelschappen op zondag 9 september 2012 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam, kans maken op een Gouden Krekel. Dé jeugdtheaterprijs van Nederland. Lees meer over de Zilveren en
Gouden Krekels én de juryrapporten op www.promotiepodiumkunsten.nl