De snelste, lekkerste, aantrekkelijkste …En gezondste afhaalhap in Wittevrouwen.

Foto: Ingrid Mol

Uw toegewijde redactie deed een steekproef.

Door Addy de Meij en Ingrid Mol

Deden we een aantal jaren geleden onderzoek naar het ultieme patatje, ditmaal gingen we voor de warme afhaalhap. We deden ons tegoed aan undercover verzamelde maaltijden, afgehaald bij Nefertiti (Poortstraat), vervolgens aan de Biltstraat: Nieuw China, Arriverderci, Mediterranean Food and the city en Aand8, Gastmaal en de Tafel (Griftstraat) en Asli, ook Biltstraat, al 26 jaar. Het geheime karakter van onze actie was zo groot dat een van de redactieleden bij aankomst op de testlocatie een wachtwoord meende te moeten prevelen. Voorzien van mes en vork, pen en papier, werkten we ons achtereenvolgens door twee pizza’s, nasi kuning, nasi rames, couscous met salade, moussaka, gehaktballetjes in tomatensaus, aardappelpuree met vlees en courgettes, gegrilde groenten en een bakje shoarma.

Snelle service

Uitgangspunt was een maaltijd van maximaal 10 euro. Niet de voordeligste optie, zeker als je voor een heel gezin inkoopt. Dat was al meteen een criterium. De pizza deed het hier goed, maar ook Mediterranean Food en Nieuw China geven porties die voldoende zijn voor twee personen. Na een maaltje van Asli zal je overigens ook geen honger meer hebben en de smaak was voortreffelijk. Voor een avondje alleen scoorde Aand8 het hoogst. Deze nieuwkomer aan de Biltstraat gooide op meer borden hoge ogen: de maaltijd toonde aantrekkelijk en, ook niet onbelangrijk, smaakte heerlijk.

In alle restaurants werd snel gewerkt, binnen drie minuten stonden we overal weer buiten. Aand8 spande de kroon, daar staat het eten al klaar. Gastmaal en de Tafel was een goede tweede.

Verpakkingen

Overal worden ook gerechten met groenten aangeboden. De verpakking was over het algemeen handig, die van Mediterranean Food zag er een beetje wiebelig uit. Maar daar zat wel weer een van de gezondste maaltjes in, met veel groenten en weinig vet en het kwam als een van de voordeligste uit de bus. Over verpakking gesproken: daar moet nog iets op worden verzonnen. Een vuilniszak vol bakjes, deksels en dozen, zakjes en tasjes. Met een schuine blik naar de toekomst doen we een gokje. Wie weet testen we over een paar jaar niet de maaltijd, maar wat er omheen zit.