Culturele professionals

 

Met de Rain Man app kun je via de poster verschillende interactieve filmpjes bekijken op je smartphone

Met toneelgezelschap De Utrechtse Spelen hebben we culturele professionals van hoog niveau in de buurt. Dat werd maar weer bewezen met de productie Rain Man.

Door Mirjam van Esterik  

De voorstelling was prachtig, met topacteurs, en alles eromheen klopte ook. Het toneelgezelschap zoekt nieuwe manieren om toneel ‘bij de mensen te brengen’. Dat doen ze door te experimenteren met randprogrammering en door het slim en vernieuwend inzetten van nieuwe media. Zo is er een Rain Man app en een Facebookpagina. Ook kon je twee weken voor de première voor het allerschattigste bedrag van € 2,50 een ‘Ontmoet de makers’avond in de Paardenkathedraal bijwonen.

Deze avond, waarop publiek de makers kon horen spreken over de totstandkoming van deze productie, was bijzonder interessant. Zes sprekers lieten hun licht schijnen over hun bijdrage: regie, dramaturgie, muziek, decorontwerp, marketing en de ‘randprogrammering’ kwamen aan bod. Zeer bevlogen vakmensen vertelden erover en lieten zien en horen wat ze deden en hoe ze tot hun keuzes kwamen. Een ontzettend leuk en ook inspirerend kijkje in de toneelkeuken van deze eredivisiespeler. Ik raad alle buurtgenoten aan het gezelschap goed in de gaten te houden. Ze doen bijzondere dingen, er werken zeer creatieve en betrokken mensen aan mee die graag bereid zijn om ons te laten delen in hun creatieve proces. “Toneelgezelschap De Utrechtse Spelen schaart zich onder ‘de eredivisie van het toneel’ van Nederland.” Deze uitspraak werd met recht gedaan tijdens de makersavond.

Rain Man is op 12 en 13 oktober opnieuw te zien in Utrecht, 16 en 17 november gaat de voorstelling naar Rotterdam.