Nummer 40: Bingo in de Klaverstraat

 Foto: Anne Palsma

 In dit Wijkkrant Wittevrouwen-jubileumjaar laten we mensen aan het woord die op huisnummer 40 wonen.
Voor het eerste nummer voor deze rubriek van onze veertigste jaargang gingen we op zoek naar een slachtoffer. We belden willekeurig aan bij een huis met huisnummer 40 in de wijk, en wel in de Klaverstraat.

Door Mirjam van Esterik
Daar wonen Kim Geene (30) en Benjamin Cornelisse (29), twee overtuigde Wittevrouwers. Op dit nummer wonen ze pas ruim een maand, maar voor die tijd huurden ze gedurende anderhalf jaar een woning twee huizen verderop. “Ik woon al sinds mijn studententijd in de wijk en heb ook in de Goedestraat en de Ooftstraat gewoond,” vertelt Benjamin. Samen belandde het stel dus in de Klaverstraat. “Het beviel ons zo goed in deze straat dat we hier wilden blijven”, vult Kim aan, “en gelukkig stond hier een huis te koop. Op 10 december kregen we de sleutel en vlak voor kerst zijn we verhuisd. We hebben het geluk dat we een behoorlijke tuin hebben achter het huis, veel groter dan bij veel andere huizen in de buurt. Daar gaan we in het voorjaar lekker aan de slag.” In de straat is veel contact tussen de buren. “Bij de groenteboer kom je niet alleen voor je boodschappen maar ook voor noodsleutels en natuurlijk voor de verhalen uit de buurt,” vertelt Kim. Het straatfeest wordt elk jaar door andere mensen georganiseerd. “Dat gaat met bingoballen, er worden jaarlijks twee huizen aangewezen om het te organiseren. Vorig jaar, we woonden hier net twee maanden, werd ons huisnummer getrokken, dus deze zomer hadden wij ons eerste zelf georganiseerde straatfeest.” Behalve wonen en gezellig met de straatgenoten optrekken op zonnige dagen, gaat het stel graag naar het Griftpark. “En lekker eten bij C’est Ça, dat is ons favoriete restaurant.”

Woont u zelf op huisnummer 40 en lijkt u het leuk om ook in de krant te staan dit jaar, dan kunt u zich aanmelden bij de redactie.