Coronahulp van Stichting Thuisgekookt

Stichting Thuisgekookt verbindt buurtgenoten aan elkaar d.m.v. het delen van maaltijden. Sinds het begin van de coronacrisis hebben zich enorm veel mensen gemeld die hun buren juist in deze spannende tijd willen helpen. Als u iemand kent of bent die hulp kan gebruiken of juist wil helpen ga dan naar: www.thuisgekookt.nl.

Daar komt u automatisch op de pagina ‘Coronahulp’. Daar kunt u uw gegevens achterlaten. Er zijn heel veel mensen die graag willen helpen en willen koken, maar nu (nog) niet actief een maaltijd aanbieden op de site. De thuiskoks voldoen aan dezelfde hygiënerichtlijnen als de horeca. Het eten wordt op dezelfde dag bereid en gegeten. De maaltijden worden (een voor een) aan de deur afgehaald of bij buurtgenoten aan de deurklink gehangen. Twee stappen achteruit, handen wassen voor- en nadat u de maaltijd aangeraakt heeft en het is veilig. Het concept blijft hetzelfde: buren die elkaar helpen, maar nu wel op afstand.