Debat vuurwerkgebruik

Uitnodiging

Wat vind je normaal vuurwerkgebruik? En hoe houden we de jaarwisseling voor iedereen leuk? Hierover gaan een aantal jongeren van het Gerrit Rietveld College in gesprek met wijkbewoners, hulpdiensten en de gemeente Utrecht. Eén van de uitgangspunten van het Gerrit Rietveld College is het onderwijs te verbinden met de buitenwereld, de wijk kan ook leerschool zijn en werkt daarom mee aan dit project. Wil je, als ouder of als wijkbewoner, hier ook bij zijn? Dat kan!

Onder leiding van jongerenorganisatie TeamAlert gaan de jongeren met verschillende partijen in debat over de norm rondom vuurwerkgebruik.  Jouw ervaring en mening als wijkbewoner is daarbij voor de jongeren ook zeer interessant. Want de jongeren beleven de jaarwisseling vast en zeker anders dan dat jij dat doet. Dankzij dit project krijgen de jongeren een beter beeld van ervaringen van anderen tijdens de jaarwisseling en helpt het hen betere en veiligere keuzes te maken tijdens oud en nieuw.

Wil je je ervaring delen tijdens de uitvoering van dit debat? Het project wordt op donderdag 13 december van 15.30 tot 17.00 georganiseerd op de locatie van het Gerrit Rietveld College. Voor meer informatie of om je op te geven kun je contact opnemen met guerchom@teamalert.nl. Aanmelden is verplicht en kan tot en met maandag 3 december.

Dit project wordt in samenwerking met de gemeente Utrecht, het Gerrit Rietveld College, het Jongerenwerk Utrecht (JoU) en TeamAlert georganiseerd.