Waterproof 030 – Griftstraat

Foto: Waterproof030

Bewoners van de Griftstraat werken samen met de gemeente om de straat groener te maken. In dit filmpje zie je hoe dat werkt!

Betrokken bewoners

Het succes van samenwerkenJaap Nelissen is directeur van de Jenaplanschool op de hoek van de Griftstraat met de Poortstraat. Hij is blij met de groene oplossing op het plein voor zijn school. De manier waarop de ideeën voor de Griftstraat tot stand kwamen zijn volgens hem een schoolvoorbeeld van hoe je als gemeente met de bewoners samenwerkt.Annemerijn van Haren vindt het vooral erg mooi dat haar buurtgenoten samenwerkten om de straat groener te maken. "Het heeft iets kneuterige en gezelligs allemaal", zegt ze tijdens de opening van de geveltuintjes-dag.We kunnen wel spreken van een geslaagd initiatief hier in de Griftstraat. We wensen de bewoners veel plezier van hun groene geveltjes. En we hopen dat meer mensen dit goede voorbeeld zullen gaan volgen. Hoe bescheiden het ook lijkt, het helpt écht. De straat trekt meer vilders en bijen aan. Het water loopt gemakkelijker weg. De mensen worden er blij van!https://www.facebook.com/DeGriftstraat/

Geplaatst door Waterproof030 op donderdag 2 november 2017