Rondleiding poëzieroute Griftpark niet 3 maar op 17 september!

Op woensdagavond 17 september, vanaf 19.00 uur, verzorgt Fred Penninga een rondleiding over de poëzieroute door het Griftpark. Het centrale gebouw van Griftsteede – binnen de hekken – dient als verzamelpunt. De wandeling, met tekst en uitleg bij de gedichten, neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Deelname aan de rondleiding – inclusief een exemplaar van de Dubbullustrumbundul (2014) – kost vijf euro per persoon; bij aanvang te voldoen. Aanmelden, tot en met maandag 15 september, via e-mail bij: pennfred@worldonline.nl  of per sms: 06 2056 3800.

 

Rondje Griftpark

Fred Penninga – lid van het Utrechts Dichtersgilde – organiseert sinds 2005 het jaarlijkse evenement Park Picknick Poëzie in het Griftpark. In 2006 hebben dertig dichters een gedicht bij een markante plek in het park gemaakt. In 2008 zijn die gedichten bij de betreffende plekken geplaatst; in steen, op messing platen en kunststof bordjes. Woensdagavond, 17 september, wordt er voor het eerst een rondleiding langs de gedichten gehouden. Naast het voorlezen van de gedichten, vertelt de gids ook iets over de dichters.

 

Dubbullustrumbundul

Begin juli 2014 werd Park Picknick Poëzie voor de tiende keer gehouden. Ter gelegenheid daarvan verscheen ook de Dubbullustrumbundul met een gedicht van alle dichters die de voorgaande jaren op het podium stonden. Deelnemers aan de rondleiding ontvangen aan het eind van de rondleiding één exemplaar van de bundel, als aandenken.