Verdachte zaak Vivica Spong blijft in voorarrest

Elsevier-13-juli-13

De rechtbank Midden Nederland heeft op 5 december beslist dat de 42-jarige Mark van D. die wordt verdacht van moord of doodslag op Vivica Spong uit de van Brakelstraat in voorarest blijft tot de behandeling van de strafzaak.
Reden is dat de rechtbank niet is overtuigd door het rapport van een deskundige.  Deze deskundige neigt naar een noodlottige val van de trap in plaats van verwurging. Advokaat Willem Jan Ausma vroeg daarop om voorlopige vrijlating.

De rechtbank noemt het rapport ‘voorlopig en zeer summier’. Aan de verdenkingen tegen de verdachte is onvoldoende afbreuk gedaan. Bovendien is geen antwoord gegeven op vragen van de rechtbank en slechts één voorlopige conclusie geformuleerd.

De zaak wordt op 20 januari inhoudelijk behandeld.