Projectontwikkelaar koopt camping: sores voorbij?

De toegangsbrug naar de camping dreigt te verzakken; Foto: Annet van den Akker
De toegangsbrug naar de camping dreigt te verzakken; Foto: Annet van den Akker

Gas is er nog steeds niet als ik Geertje Peterse, voormalig chaleteigenaar op camping de Berekuil, thans huurster, spreek over de situatie op het terrein. Even het geheugen opfrissen: op 16 maart werd in de onmaartse, ijzige kou het gas afgesloten van de chaleteigenaars op het recreatieterrein. Volgens toenmalig campingeigenaar Driessen omdat de rekeningen niet betaald waren, volgens Peterse als pesterij, om de chaletbezitters van het terrein af te krijgen. Maar er lijkt hoop: de camping heeft een nieuwe eigenaar, projectontwikkelaar Oostveen.         Door Hanneke Prins

Open riool

Wat de campingeigenaars het liefst willen is het terrein ontwikkelen zonder dat er nog mensen wonen. Maar dat gaat niet zo makkelijk. Geertje Peterse: “De gemeente heeft jarenlang oogluikend toegestaan dat er mensen wonen. Er zijn zelfs mensen door ambtenaren van de gemeentelijke basisadministratie naar de camping doorverwezen. Dit is nu dus de situatie waarvoor een oplossing moet worden gezocht.” Zou die oplossing er komen nu de camping is gekocht door Oostveen? Geertje Peterse: “De chaleteigenaars hopen erg op verbetering van de situatie.”

Driessen verkocht de camping eerder aan Elebaas, die er een stadscamping van wilde maken. Maar Elebaas ging failliet en de camping ligt er zo mogelijk nog slechter bij dan daarvoor. Geertje Peterse: “Sinds november was er sprake van een open riool. Pas toen wij het Hoogheemraadschap inschakelden, werd er ingegrepen.” Maar het sanitair dat Elebaas afbrak is nog niet hersteld, het zwembad is weg, de parkeerplaats is een bende en de toegangsbrug naar de camping dreigt te verzakken.

Op een lijn

Volgens Geertje Peterse wil Oostveen, net als de failliet verklaarde Elebaas, de chaleteigenaars bij elkaar zetten en op de vrijgekomen ruimte chalets plaatsen om te verhuren aan toeristen. Desgevraagd zegt Oostveen met de verschillende partijen om de tafel te zitten om tot een oplossing te komen. Oostveen: “Voor die tijd wil ik nog niets zeggen over mijn plannen met het terrein. Ik wil eerst zorgen dat we op een lijn zitten met elkaar. Maar het ziet er gunstig uit. Vijfennegentig procent van de problemen lijkt opgelost.” Wij zijn zeer benieuwd naar de uitkomst van het overleg.