Onthulling informatiebord worstelclub De Halter


Het voormalige clubgebouw van De Halter aan de Bollenhofsestraat 102 wordt opgesierd met een informatiebord over de geschiedenis van deze bekende Utrechtse worstelvereniging. Op het bord staat een foto van de worstelploeg van midden jaren vijftig. Wethouder Rinda den Besten (Sport), voormalig worstelkampioen Loek Alflen en voorzitter van De Halter Nol Kooymans onthullen het informatiebord op maandag 6 februari om 15.15 uur.

In 2011 bestond worstelvereniging De Halter negentig jaar. Ter ere hiervan is de belettering boven de poortingang van het voormalige clubgebouw al gerestaureerd door kunstenaar Jos Peeters, op initiatief van de huidige eigenaars en bewoners van het pand, Ina Bettman en Willem Vreeswijk.

Kampioenenteam
De gerestaureerde belettering vormt samen met het informatiebord een eerbetoon aan het roemruchte verleden van De Halter, in sportief en sociaal opzicht. Het clubgebouw, van1954 tot 1975 het onderkomen, werd ook regelmatig voor festiviteiten na afloop van wedstrijden gebruikt. In 1975 verhuisde De Halter naar De Oude Veiling aan het Heycopplein. Op het informatiebord prijkt een foto van het kampioenenteam. Daarin zaten onder andere de Nederlandse kampioenen Loek Alflen, Gerard Ram en Henk Nijs. Ook Anton Geesink maakte korte tijd deel uit van het team dat veertien keer kampioen van Nederland werd.

foto: ramcapra.com

Initiatief
Opdrachtgever voor de restauratie en initiatiefnemer voor het informatiebord is de Werkgroep Directe Voorzieningen, die zich inzet voor herstel van historische en karakteristieke elementen in het Utrechtse straatbeeld.