Haal je weesfiets terug naar huis


De gemeente Utrecht start eind augustus met een opruimactie van weesfietsen in de binnenstad binnen de singels. Heb je daar nog een fiets staan, haal hem dan op en breng hem veilig naar Wittevrouwen.

28 dagen
De gemeente voorziet de fietsen van een blauw label waarop staat dat het verboden is om een fiets langer dan 28 dagen aaneengesloten te stallen. Na vier weken worden de fietsen verwijderd die nog steeds een blauw label hebben en naar het fietsendepot gebracht op Kanaalweg 50.

Hard beleid tegen weesfietsen
Een weesfiets is een fiets die in de openbare ruimte gestald staat en al langere tijd niet meer is gebruikt. Een weesfiets is geen wrak, maar een ongewenste fiets, want weesfietsen houden plaatsen bezet die hard nodig zijn voor fietsen die wél gebruikt worden. Daarom voert de gemeente Utrecht een nietsontziend beleid tegen ongewenste fietsen.

links:

Handboek Weesfietsen van het Fietsberaad, het kenniscentrum voor fietsbeleid (geen grap)

VPRO Dorst Weesfietsenplan