Wie biedt voor Oekraïne?

Kunstenaar en wijkbewoonster Thea Figee heeft met gemende grafische technieken een kunstwerk vervaardigd dat zij graag wil veilen om de opbrengst te doneren aan Giro 555, voor Oekraïne. Zo hoopt ze haar gevoel over de oorlog te kunnen omzetten in iets constructiefs: “Het enige wat ik er als kunstenaar tegenover kan stellen is schoonheid.” Bieden kan tot 24 april.

Thea: “De steeds weer heftige beelden van de oorlog in Oekraïne, het machteloze en droevige gevoel vormden de aanleiding. Ik vertaalde de heftige emoties in de prent. Het is de eerste keer dat ik heel direct de kleuren van een vlag als uitgangspunt voor een kunstwerk neem. De prent is gemaakt in gemengde grafische technieken, gedrukt op 300 grams koperdrukpapier. De prent is deels op de etspers gedrukt en deels geschilderd met etsinkt. Het is een unicum. De vele lagen zijn kenmerkend voor mijn werk, dat nooit in een oplage ontstaat. Eigenlijk zijn het schilderijen op papier. De maat van de prent inclusief passe-partout en lijst is 70 x 80 cm. Ik geef de prent geen titel. De intensiteit van de kleurlagen en structuur zeggen genoeg. Normaal gesproken verkoop ik prenten van deze maat inclusief lijst in galeries voor €975,-. Voor dit doel pas ik het bedrag uiteraard aan.”

Je kunt bieden door Thea te mailen op theafigee@gmail.com of ga naar theafigee.nl. Iedere bieder krijgt persoonlijk antwoord.

Degene die de prent koopt krijgt een foto van het afschrift van de bank waarop staat dat het geld inderdaad naar 555 is gegaan. 

Rectificatie: in de krant staat de afbeelding de prent verkeerd, verticaal. Deze moet natuurlijk, zoals de Oekraïnse vlag, horizontaal zijn. Onze excuses.